Rusty Bunch
Játékmenet

Tájékoztató

Kedves Potenciális játékos! 

 Üdvözöllek Maen hatalmas világának zárt rendszerű szerepjátékos oldalán. A kis létszámú csapatunk szeretettel vár még három, vagy négy amatőr írói tapasztalattal rendelkező szerepjátékost, akinek megtetszik az Enciklopédiában olvasott világleírás, ha magadra ismersz bátran írj az oldal elérhetőségére! Nem használunk az oldalon chatet, mert nem igazán átlátható és az ingyenes programok nem is tárolnak túlságosan messzemenő előzményeket, ezért ha kapcsolatba szeretnél lépni velünk akkor kattints a Discord képlinkre és fogadd el a meghívót, majd menj a csacsogda menüpontba! Mi ott leszünk. :)

 A rusty-bunch.gportal.hu-ra való regisztráció előtt a számunkra ismeretlen emberek esetében van egy próbaidőszak, amikor lehetőség nyílik arra, hogy megismerjük egymást. Ez idő alatt, ami mindenki esetében egyedi, Te is mérlegelheted, hogy szimpatikusak vagyunk-e, és viszont. Nem arról van szó, hogy vizsgáztatni szeretnénk az újoncokat, hanem a kompatibilitást keressük. Szeretnénk olyan csapatot kialakítani, ahol minimális a konfrontáció és ha van is azt meg tudjuk kultúráltan beszélni anélkül, hogy személyeskedésbe / veszekedésbe torkolna. A próbaidőszak alatt lesz egy tesztkör is, ahol egy ebben a világban élő karakter szemszögéből kell reagálnod egy adott szituációra. Az aktív tagok vállalhatnak kezességet az újoncokért, ez esetben eltekintek a teszteléstől.

Játékszabályok

01) Kérlek próbálj meg kultúráltan és kedvesen hozzáállni mindenkihez, ha valami problémád merül fel bármivel, vagy bárkivel kapcsolatosan azt személyesen jelezd. A problémák megoldásához létfontosságú a kommunikáció és mindent el lehet mondani kultúráltan is és vulgárisan is. Lehetőleg az első opciót válaszd!

02) Figyelj a helyesírásra és a nyelvtanra, ha ezek nem mennek, mindenképpen egy jó helyesírás-ellenőrző programmal javítsd az igénylésedet, vagy a hozzászólásodat elküldés előtt! Egy természetéből fakadóan szörnyen igénytelen író hamar partner nélkül maradhat, ezért erre különösen oda kell figyelni. (Megfelelő segítség, mankó lehet egy magyar nyelvű böngésző saját ellenőrzője, vagy az ingyenesen használható LibreOffice termékcsalád Writer programja).

03) A minőség legyen szem előtt a mennyiséggel szemben, és a korhűség elvárt! Ne használj a hozzászólásodban modern szavakat és rövidítéseket, írd ki a szavakat és kifejezéseket rendesen és igényesen. A játék körülbelül a 15. század végén játszódik, tehát az akkori technológia, növény- és állatvilág létezik ebben a világban is.

04) A játék során E/1-ben, tehát belső szemszögből írunk és múlt időben az érthetőség kedvéért. Ez okozhat némi problémát, de ne felejtsd: a játékos és a karakter nem ugyan az, különítsd el azt, amit a karaktered tud, és azt, amit te tudsz, mint játékos.

05) Az egymás utáni hozzászólásaid logikailag kapcsolódjanak, illetve ne ugrálj térben és időben!  Nem valós idejű a szerepjáték. A játékban eltelt idő jelentősen torzul: 1 játékbeli hónap kijátszási ideje 1 év, azaz 12 hónap. 

06) Ne írj lehetetlenségeket, a fizika törvényei, ugyanúgy itt is jelen vannak. A karaktered nem lehet sebezhetetlen, nem ugorhat fel nyolc métert a magasba és nem lehet mindenre képes, mindig szabj határt a karakterednek, még akkor is, ha mágiahasználó!

07) Csak a saját karakteredet mozgasd! Más játékosok karaktereinek ne írd meg, hogy mit gondolnak, éreznek vagy cselekszenek! Mindenki csak a saját karakterét befolyásolhatja. Kivétel ez alól, ha engedélyt kapsz a másik karakter kijátszójától. Amennyiben más karakterrel interakcióba kerülsz, úgy használj feltételes módot. A másik a feltételes cselekvésre fog reagálni, eldöntve az adott helyzetben, hogy az megtörténik-e vagy sem. 

08) Egy karakterrel lehet egyszerre több köröd is, hiszen nektek magatoknak kell létrehozni a körhöz szükséges új fórum témát.
Létrehozási útmutató: új kört úgy lehet létrehozni, hogy a Szerepjáték menüpontra kattintva bementek a fórumba, majd ott lesz bal felül az 'Új téma indítása' link, arra kattintva megjelenik a 'Témamegnevezés' felirat és mellette egy felület ahova a kör megnevezését kell írni. Formátum: Soron következő sorszám, Sziget, vagy tenger neve - Helyszín neve. Példa: 01. Ashis-tenger  Rusty Bunch, fedélzet. Az első hozzászólásba bele kell fogalmazni a helyszín belsőterének leírását. A külsőtér megjelenését a térképek szabályozzák. Kivétel: Rusty Bunch kalózhajó, ugyanis annak van belső, külső tér leírása és képi magyarázata a saját menüpontjában.

09) Ha egy már meglévő játékszálba szeretnél becsatlakozni, akkor az adott körben játszó felhasználóktól engedélyt kell kérni! 

10) [ NYÍLT KÖR ] csak bizonyos, adminisztrátor által felügyelt körök elején szerepel. Ez az event / küldetés / esemény jelzése. Ha egy ilyen jelzésű kört láttok akkor abba szabadon, bármikor be lehet csatlakozni, akinek van hozzá kedve, de egyáltalán nem kötelező. Ezen körökben kötelező a válasz funkció használata, hogy tudjuk követni az eseményeket. A [ ZÁRT KÖR ] ugyanez azzal a különbséggel, hogy ott a karaktered testi épségét és – beleegyezésed folyamán – az életét is kockáztathatod. Nyilván komoly jutalmak reményében.

11) A harc végkimenetele a karakter fizikai mértékegységeinek (erőnlét, kitartás, reflex) az átlaga alapján dől el. A magasabb átlag győzedelmeskedik, az egyenlő értékekkel rendelkező karakterek pedig döntetlennel zárják a harcot. A harc során bármely nemű sérülést okozhatnak a karakterek egymásnak, amíg az nem jár végtagvesztéssel, vagy halállal. Ezekre külön engedély kell a karakter tulajdonosától. Egy harc végződhet másképp is, ha a felhasználók egymás között úgy beszélik meg, azonban ha ez nem történik meg és mégis más végkimenetele lesz a harcnak, mint az elvárt akkor a reagálás harcra vonatkozó része ki lesz húzva és érvénytelennek, meg nem történtnek minősül.

Igénylés menete

Névtábla: A karaktered arcképe. Digitális alkotásokat használunk a névtáblákhoz. A kor- és fajtahűségen kívül nincs megkötés a karakter küllemét tekintve: lehet bármilyen emberszabású, vagy misztikus, természetfeletti lény. Az igénylés során kizárólag nagyméretű, a karakterekhez nagyon hasonló stílusú, kiváló minőségű képeket fogadok el; pixeles, homályos, vagy egyéb eltéréseket mutató kreáció nem elfogadható! Szívesen segítek, ha nem találod az eredeti képet.

Teljes név: A karaktered neve. Keresztnév Vezetéknév formátumot használjuk. Maximum 2 keresztneve és 4 vezetékneve lehet a karakterednek. Különleges, vagy egyedi név esetén érdemes odafigyelni a kiejthetőségre és a név értelmezéseire - kellemetlen tud lenni, ha a neve egy, vagy több nyelven obszcén, vagy sértő kifejezést takar - de ha nem jut eszedbe semmi, vagy nem érzed elég kreatívnak ötleteidet ez a generátor-gyűjtő oldal segítségedre lehet: fantasynamegenerators.com

Születési hely & idő: A karaktered születési helye és ideje. A születési helynek elég megadni a szigetet, ahol született. A születési idő kicsit bonyolultabb. Olyan, hogy születésnap és annak megünneplése ebben a világban nem létezik, de a korukat ugyanúgy években mérik, mint mi. Az édesanya joga, hogy a gyermekágyból felépülve eldöntse milyen nevet ad a gyermekének és amelyik hónapban ez megtörténik az lesz a hivatalos születési ideje a gyermeknek. Például: A karakter 10 éves, akkor 1000 - 10 = 990. A 990 római megfelelője a CMXC.

Az időszámításuk a következőképpen néz ki: az éveket római számokkal, a hónapokat pedig a termény ciklusneveinek kezdőbetűivel jelölik. Jelenleg az M. (1000.) évben járunk. A hónapok egy éven belüli sorrendje: V = vetés, A = aratás, D = dézsmálás, K = koplalás (téli hónap - A téli időszakban 3 órával korábban sötétedik.). 

Pozíció: A karaktered legénységben betölteni kívánt pozíciója. A hierarchiáról a Enciklopédia > Rusty Bunch-ban olvashatsz.

2. nyelv: A szárazföldön születetteknek egy anyanyelve lehet. Az anyanyelv mindig 100 pont, kivéve ha a karakter háttértörténetében, vagy érdekességei között írástudatlanságról esik szó, akkor 50 ponttal kezd a karakter. Emellé a felhasználó választhat egy másik nyelvet 25 pontos kezdéssel, illetve a pontrendszerben található Tanultak csoport esetén 75 pontos kezdéssel. A tengeri birodalom szülöttei mindkét tengeri nyelvet anyanyelvi szinten ismerik, ehhez választhatnak egy második szárazföldi nyelvet.
 
Foglalkozás: A legénységbe való csatlakozás előtti hivatás, mesterség, foglalkozás. A menüben található Játékmenet > Pontrendszer-ben fel van sorolva az összes érdemleges foglalkozás, amelyet a karakterednek adhatsz - ez a lista igény szerint bővülhet még. A korábban végzett munka és az azzal szerzett tapasztalatok adják meg a támpontot a karaktered statisztikájához. Bővebben erről a Pontrendszer leírásában foglaltak adnak magyarázatot.

Fajta: A karaktered fajtája. A Játékmenet > Fajok menüpontra kattintva olvashatsz az összes igényelhető lényről és azok alfajairól. Új alfajokra is hajlok, amennyiben az igénylés során hozzá mellékeled a karakteredhez az új alfaj egyértelműsítő képét, vagy leírását. Új alfaj csak akkor jöhet szóba, ha van hozzá karakterötlet is! Csak akkor igényelhető egy faj és annak a fajnak a félvérei, ha a térképen látható élőhelyükön már járt a Rusty Bunch kalózhajó. Jelenleg kiigényelhető fajok: ember, semen, mortem és ezen fajok félvérei.

Háttértörténet: A karaktered múltjáról szóló történet. Nincs minimum-korlát.

Érdekesség: Különleges tulajdonsága a karakterednek. Nem kötelező!

 Az igénylésedet Discordon .doc / .docx formátumban küldd el Karma³-nak. 

 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Ismeretek
Friss bejegyzések
 
Jegyzetek

 
Legénység
Indulás: 2019-11-24