Rusty Bunch
Enciklopédia
Enciklopédia : Fajok

Fajok


— Fajok —

Illusztrálás

Ember

Alaptermészet: Békés
Magasság: 1,4-2,1 m
Testsúly: 40-150 kg

Semen

Alaptermészet: Lobbanékony
Magasság: 1,2-2,5 m
Testsúly: 30-350 kg

Mortem

Alaptermészet: Agresszív
Magasság: 1,6-2 m
Testsúly: 70-150 kg

Dryadal

Alaptermészet: Békés
Magasság: 0,7-2,2 m
Testsúly: 7-150 kg

Shindar

Alaptermészet: Huncut
Magasság: 1,6-2 m
Testsúly: 0 kg

Chron

Alaptermészet: Agresszív
Magasság: 1,7-2,5 m
Testsúly: 70-90 kg

Mardian

Alaptermészet: Békés
Hosszúság: 27-30 m
Testsúly: 1,7-2,2 t

Moggatrum

Alaptermészet: Békés
Magasság: 1,5-1,7 m
Testsúly: 50-100 kg

Tájékoztató

Maen hatalmas világának egyik számottevő alapköve az, hogy a mitológiai lények külső jellemvonásait örökölték meg az itt található fajok, de különleges képességeiket, belső jellemvonásaikat (például: alakváltás, vámpírok vérszívása, démonok lélekfalása, tündérek igazmondása, vagy a sárkányok tűzokádása) nem hordozzák magukban. Ez azt is jelenti, hogy egy mortem, vagy egy semen mágia segítsége nélkül nem képes részleges, vagy teljes emberi alakot felvenni; továbbá egy dryadal sem tudja "visszahúzni" a szárnyait. Ebben a világban csak a mágiahasználók számára lehetséges az alakváltoztatás, a tűzokádás, a gondolatolvasás, a jóslás, a kívánság teljesítés és minden más speciális képesség. Az alakváltásnak ráadásul van egy olyan kritériuma, hogy az alap hovatartozást (emlős, hüllő, vagy szellem) nem változtathatja meg semmilyen mágia, azaz egy mardian nem változhat emberré, végképp szellemé.

Átlagos életkor: 180. (200 év az egységes maximális korhatár. Körülbelül 150 esztendősen kezdenek el öregedni.)
Minden kiigényelhető faj és alfaj rendelkezik a gondolkozás és a beszéd készségével!

  • Semen: Kimérák, azaz emlős állatok és/vagy értelmes szörnyek (vérfarkas, troll, ork) variánsai. Előfordulhat náluk a hosszú szemfog, farok, hosszú karmos ujj, szarv és egyéb opciók is felmerülhetnek, azonban szárnyaik nem lehetnek! A semenek az emlős állatokra jellemző fizikális tulajdonságokat csak és kizárólag akkor birtokolhatják, ha rendelkeznek azzal az állati testrésszel. Például: Ha farkas fülekkel, de emberi orral rendelkezik egy semen, akkor olyan jól hall, mint a farkas, de a szaglása pont annyira közönséges, mint egy emberé.
  • Mortem: Vámpírok, vagy démonokhoz hasonlatos a megjelenésük és emiatt igen változatosak. Előfordulhat náluk a egyéni bőrszín, hosszú szemfog, bőrszárnyak, bőrfarok, hosszú karmos ujj, szarv és egyéb opciók is felmerülhetnek. Bőrszárnyak esetén kitartás pont/percig tudnak repülni, viszont a mortemeknél ritkaság a szárnyas példány.
  • Dryadal:  Általában hegyes fülűek, lehetnek hosszú szemfogaik, lényegében a tündérek és az elfek szerelem gyerekei. Szárnyak (tollas és bőr is lehet) esetén kitartás pont/percig tudnak repülni.
  • Shindar:  Szellemek. Energialények így fizikális testtel nem rendelkeznek, ám kivetülésszerű megjelenésük lehet. Ritkán választanak nem létező, általuk kitalált megjelenést. Fontos: dzsinné csak akkor válhat egy szellem, ha megátkozzák.
  • Chron: Sellők. Előfordulhat náluk a egyéni bőrszín, a fülük helyén díszes uszony, borotvaélesek fogsor, bőrszárnyak, bőrfarok, hosszú karmos ujj, akár szarv is és egyéb opciók is felmerülhetnek. Szárnyak esetén kitartás pont/percig tudnak repülni. 
  • Mardian: Japán sárkányokhoz hasonlatos a megjelenésük. Nincs szárnyuk, viszont a gerincük mentén nőhet szőr. Négy csökött lábuk van, amivel jól lehet kapaszkodni. Áramvonalas testüknek köszönhetően remek úszók.
  • Mogga: A mocsári hüllők küllemre nem feltétlenül hasonlítanak az emberekre. Hajkorona nélküliek, nincs a szemükben fehér szín, nincs fülkagylójuk és általában kék, zöld, narancssárga, sárga, vagy zöld a bőrszínük. Létfontosságú a napi négyszeri fürdés, hogy nehogy kiszáradjon a bőrük.

Szárnyak

Bőrszárnyak

Tollas szárnyak

 

Szaporodás

Emlősök

Az emlősök, mint az emberek, a dryadalok, a mortemek és a semenek képesek egymással szaporodni, azonban a félvér utódaik már nem, mivel születésüktől fogva meddők. A termékeny emlősök 15. életévük után kezdenek el menstruálni, illetve ovulálni, azonban ezt mindösszesen egy évben 2 alkalommal, 2 héten keresztül teszik. Terhesség esetén a megfogantatástól számítva 2 év, azaz 8 hónap a kihordási idő, amit követ a rövid, pár óra lefolyású szülés és utána még fél év szoptatás. 

Hüllők

A moggatrumok (hüllők) belső megtermékenyítéssel szaporodnak, majd később lágyhéjú tojásokat raknak. 4 hónap a tojások kikelésének ideje. A hímek a párzási időszakban gyakran harcolnak a nőstényekért. Érdekesség: Minden moggatrum hímnek kicsi és kétágú a pénisze és kizárólag a mocsárban párzanak.

A mardian és a chronok (hüllők) esetében külső megtermékenyítés történik. A nőstény a vízben található köves aljzatra rakja a petesejtjeit, majd a hím ezekre bocsátja a hímivarsejtjeit. A megtermékenyített petesejtet ikrának is lehet hívni. 4 hónap mire kifejlődik az utód a megtermékenyített petesejtből.

Energia lények

A shindarok nem képesek szaporodni, mivel őket a felhalmozódott mágia hozza létre.

 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Ismeretek
Friss bejegyzések
 
Jegyzetek

 
Legénység
Indulás: 2019-11-24