Fejlődési rendszer

Tájékoztató

Opcionálisan mindenkinek lehetősége van arra, hogy egy IRL (értsd: in real life) hónapban egyszer a karakterei statisztikai értékeit továbbfejlessze, amennyiben az adott teljeskörűen kitöltött adatlappal rendelkezik. Feltétel továbbá, hogy az adatlap alatt hozzászólás formájában megjelenjen a minimum 300 szavas követelményű reag-részlet, vagy az egyénileg írt fejlesztő történet. Minden elemre 8 pont jár / hónap, ha van rávonatkozó tanulás, vagy edzés.

Nyelvek

 • Juroe - Ameran1
  • Forrás: Latin nyelv
  • Betűkészlet: latin
 • Kamisa - Torath2
  • Forrás: Japán nyelv
  • Betűkészlet: japán
 • Badhal
  • Forrás: Angol nyelv
  • Betűkészlet: latin
 • Varill
  • Forrás: Dothraki nyelv
  • Betűkészlet: morse

Pontszámok

 • 25 pont – alapfokú beszédkészség, nulla íráskészség
 • 50 pont – középfokú beszédkészség, alapfokú íráskészség
 • 75 pont – felsőfokú beszédkészség, középfokú íráskészség
 • 100 pont – anyanyelvi beszédkészség, felsőfokú íráskészség

Tanulási lehetőségek

 • Egy, az adott nyelvből 75 pont feletti tudással rendelkező, karakter tanít egy, vagy több karaktert, akár egyszerre is.
 • A karakter ellátogat egy városi könyvtárba és ott  tanul / végez kutatómunkát.
 • A karakter eseményen vásárol / kap / szerez egy könyvet és abból tanul.

1. A két nyelv ugyanaz, csak más néven ismertek a különböző kontinenseken (A Yutori Birodalomban juroeként, Dreqi Ohraxban ameranként ismert ez a nyelv)
2. Két különböző, de mégis egymás nélkül életképtelen nyelvek. Ezeket együttesen használva lehet csak értelmezni a tengeri birodalomból származó egyedeket.

Természettudományok

A természettudományok, mint a matek, fizika, kémia és biológia pontszámainak átlagából adódik a mágia pontszáma, ami által a karakter tud varázsolni. Ennek egyetlen feltétele van, hogy ezen tantárgyakat grimoireokból tanulják, ahol a mágia megértéséhez szükséges anyagismeretet is hozzáadják ezekhez az alaptudományokhoz. Létezik egy ötödik tudomány ág is, azonban erről és a már megismert természettudományok mágiával kapcsolatos vonatkozásait a Mágiarendszerben találhatjátok meg. Ezen tudományok segítségével továbbá lehetőség adatik arra, hogy a Maenben még nem létező, de a mi világunkban már ismert, használatos tárgyakat, készítményeket és egyéb opcionálisan hasznos, vagy érdekes dolgokat a karakterek önállóan, vagy csapatostul felfedezzenek, kitaláljanak, vagy megalkossanak. (Bővebben erről: Innováció feltételei)

Tanulási lehetőségek

 • Egy, az adott tárgyból 75 pont feletti tudással rendelkező, mágus tanít egy, vagy több karaktert, akár egyszerre is.
 • A karakter a szerepjáték során beiratkozik a Ta'sust mágusképző akadémiára és ott tanul a mesterektől.
 • A karakter ellátogat egy városi könyvtárba és ott  tanul / végez kutatómunkát.
 • A karakter eseményen vásárol / kap / szerez egy könyvet és abból tanul.

Ez alól a csillagászat kivételt élvez, ugyanis azt csak és kizárólag ohraxi grimoireokból, vagy shindaroktól lehet megtanulni.

Innováció feltételei

Az innovációhoz szükséges nyersanyagok, eszközök, stb. legyenek elérhetőek a karakterek számára. (Például: A semmiből nem teremthetőek a tárgyak, azaz egy piacon kell megvásárolnia a találmányhoz szükséges termékeket; vagy ha nincs a világban egy nyersanyag, szerszám, eszköz akkor az nem létrehozható a találmány kedvéért.)

 • 50 pont / tudományok – hasznosítható, mindennapokat megsegítő találmány
 • 75 pont / tudományok – fegyverként felhasználható találmány
 • 100 pont / tudományok – OP ("OverPowered" = "túlságosan erős") találmány

Test mértékegységei

Az erőnlét, kitartás és reflex a test mértékegységei. Az alapvető értékeket a játékos határozza meg, de ezeket lehet fejleszteni. Minden munkafolyamat, sport tevékenység elfogadott a fizikum javítására. Az edzésekként ismeretes fejlesztő történetekért, vagy reag-részletekért mind a három képességre jár a 8 pont! Ezt a pontszámot másképp is fel lehet osztani a 3 érték között, ezt is a játékos döntheti el. 

Küzdelem esetén a kijátszó játékosok döntenek a végkimeneteltől, vagy vita esetén a test mértékegységeinek átlaga határozza meg, amelyik szám magasabb az lesz a győztes fél.

 
Palló
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Iránytű

Rusty Bunch

Jelenlegi úticél: Yutori Birodalom, Kenchra-sziget

Megadott útirány: Északkelet, majd 2 hét elteltével kelet

Érkezés várható időpontja:

 • Játékban: M. év A. hó 1. hete 
 • Valóságban: 2021.01.20. 

Időjárás: A kezdődő nyári időszakban a szubtrópusi anticiklonok a nap látszólagos mozgásának megfelelően a pórusok irányába mozdulnak el, ennek hatására ebben a térségben a leszálló, felhőoszlató légmozgások a meghatározók. A térséget a passzátszelek leszálló ága uralja. Mindennek hatására a nyár nagy részében kevés a felhő, sok a napsütés, és kevés a csapadék is, egyes mediterrán éghajlatok alatt a nyár egyes hónapjai akár teljesen csapadékmentesek is lehetnek, ez azonban a vetési hónapra nem teljesen passzol. Nagyjából két hetente egyszer-kétszer lehet számítani kisebb záporokra, ami igazolja a 10%-os páratartalmat. A minimum hőmérséklet 25 C fok, de jellemzően ennél lényegesen magasabb a havi átlag. 

Világtérkép

 
Mancsaft
Indulás: 2019-11-24
 

2019-2020 © Rusty Bunch G-Portal


A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.