Rusty Bunch
Mellékszereplők
[8-1]

2020.04.23. 00:45 Idézet
Alapadatok
Mortem
Aphaeleon-sziget
CMVII • A • 93 éves
Közös
 

2020.04.23. 00:45 Idézet
Alapadatok
Ember-semen
Madrona-sziget
CMXIX • D • 81 éves
Közös
-

2020.04.12. 06:30 Idézet
Alapadatok
Mardian
Ashis-tenger
CM • K • 100 éves
Mesélői
Diamrus rendkívül kapzsi, és bármire képes, hogy megszerezze azt, amire vágyik. Függetlenül attól, hogy mit árthat ezzel másoknak. Büszke és magabiztos mardian, aki minden véleményre fél szemmel figyel, de egy percig sem érdekli. Nyitott elme, de csak azon tanácsokat fogadja meg, amelyben lát potenciált. Különösképp fogadja el azon személyek tanácsait, akit tisztel és megbecsül. Nem sok barátja akad a nem túl vonzó személyiségének, megjelenésének és szájszagának hála.

2020.04.12. 05:31 Idézet
Alapadatok
Ember
Orihorn-sziget
CMXVIII • K • 82 éves
Közös
Egy orihorni szabó család harmadszülött leánya, volt. Az édesanyja meghalt nem sokkal Rushi születése után - gyomorrákban -, az édesapját pedig tüdőgyulladás vitte el, amikor Rushi 33 éves volt. Az örökös nővér vitte tovább a szabóságot. Rushi 40-es éveire a másodszülött nővére összeházasodott egy középosztálybeli vincellérbe és a saját süteményes és boros üzletüket felvirágoztatták. Nem sokkal később teherbe esett a nővére és rá 2 évre megszülte gyönyörű ikreit, két fiút. Sajnos, látni már nem láthatta őket, mert a szülésbe belehalt. A férje teljesen kikészült. Rushi sokat segített nekik. A gyerekek annyira közel állnak hozzá, mintha a sajátjai lennének, de a nővére férjével sose volt olyan viszonyuk, hogy ez ténylegessé váljon. Rushi nem köteleződött el, de aktív nemi életet élt. Kétszer el is vetélt, ezért szívügye a gyerekek és a magzatok védelme. Nagyon életpárti, sose emelt kezet senkire sem. Nem egy harcos alkat.
Rushi kedves és barátkozó. Szókimondó, de általában hagyja, hogy a mások kezdeményezzenek nála, kivéve ha istentelenül berúg. Hiába bírja olyan nagyon jól a piálást. Olyan személyiség, amely maradandó nyomot hagy másokban és könnyen alakít ki kapcsolatokat.
A spontán élet a lételeme, mindig nyitott az új lehetőségek felé. Ha valami felkelti az érdeklődését, akkor teljes odaadással rajong érte, de ez a tűz általában hamar kialszik. Ritkán azonban hosszabb időre is fenntartható az érdeklődése, de ehhez folyamatos új impulzusok kellenek, ezért is választotta most a kalóz életet.

2020.04.12. 05:18 Idézet
Alapadatok
Mortem
Aphaeleon-sziget
CMLXXVII • A • 23 éves
Közös
Laza személyiség, aki nem fél a kihívásoktól és megtanulta kezelni az embereket. Igaz nehezen, de a sok éjfélig tartó műszak közben nem nagyon volt választása. Úgy véli, hogyha egy kocsmányi részeg embert féken tudott tartani és kezelni, onnantól kezdve nincs számára lehetetlen.
Remek beszélgető partner tud lenni, legyen bármiről is szó. Viszonylag jó emberismerő, és hamar el tudja dönteni, hogy érdemes-e próbálkoznia a társalgással vagy hagyja inkább a saját levében főni az alanyt. Ellenben ha valaki felkelti a figyelmét, olyankor nagyon kíváncsiskodó tud lenni és kicsit sem zavarja őt, ha ezzel mást idegesít.
Lelkileg erős jellemmel rendelkezik nehéz őt megbántani talán azért is, mert nem foglalkozik különösebben semmivel sem olyan nagy figyelmet szentelve neki. Sok mindent képes elárulni magáról, de fel van arra is készülve, hogy bárki képes felhasználni azt ellene. Nem mintha lenne rejtegetni valója, hiszen egyke gyermek egy szegény, de dolgos családból. Azonban akármennyire is laza vagy erős jellem, mégis van egy bizonyos határ, amin belül nem enged közelebb magához senkit. Vannak rossz napjai és ha rossz dolgok történnek vele, igencsak magányosnak tudja érezni magát. Ilyenkor sokkal érzékenyebb is tud lenni. Ha olyankor támadják vagy bántják, képes akár hetekig maga alatt lenni.
Nem szándékozik leragadni a múltban. Nagyon motiváló személy tud lenni, amikor éppen jó kedvében akar segíteni másoknak.
Nagyon szeret új dolgokat megismerni. Ez által néha előtör benne a kalandvágy, ilyenkor váratlanul képes egészen őrült dolgokat csinálni. Persze egyedül semmi sem olyan izgalmas … Talán ennek köszönhető, hogy leszólította Kandart aznap a Felszabdalt szem tavernában és megkérdezte tőle, hogy van-e még hely a számára.

2020.04.12. 05:17 Idézet
Alapadatok
Ember
Madrona-sziget
DCCCXL • D • 160 éves
Közös
Első ránézésre egy kiegyensúlyozott vérmérsékletű illetőnek tűnhet, de ez nem áll feltétlen olyan közel a valósághoz, mint azt gondolni lehetne. Figyelemre méltó türelemmel rendelkezik ugyan, de csak azzal szemben ami, vagy aki tényleg érdekli, más esetekben meg sem erőlteti magát hogy toleráns legyen. Így nem egyszer fordult már elő, hogy nézeteltérései egészen verekedésig fajultak. Ettől független feszültsége túlnyomó részét inkább önmagába folytja, így legfeljebb csak beszédstílusából lehet kiszűrni, ha valami okból kifolyólag ideges. Ha valamitől fél, akkor például hajlamos sorban ragozni a szebbnél szebb trágárságokat, ha valami pedig tényleg felhúzza, kiabálás helyett halk, de fenyegető hangsúllyal közli gondolatait. Beszédstílusáról ugyanakkor általában furcsa lelki nyugalom virít, bár ennek őszintesége egészen könnyen megkérdőjelezhető. Hajlamos időnként saját, vagy számára fontos személyek érdekében elhallgatni, ferdíteni az igazságot. Jellemzőek rá a bunkó, illetlen megjegyzések. Talán a huszonharmadik nevelőnőjének köszönheti, hogy idővel nagy tudásszomj lángolt fel benne, ismereteit pedig ma már szereti gyakorlatias úton bővíteni, önállóan fedezi fel a világot és kutatja a múltat. Inkább tapasztalatokból és gyűjtésekből szerzi tudását, mintsem a száraz, iskolai irattömbökből. Lelkiismeretesen elkötelezi magát a számára fontos feladatoknak, céloknak.
Magabiztos megjelenéséhez a kicsapongó természet társult be, ennek pedig egyik velejárója a forróvérűsége, melyet amikor szükséges, ízlése szerint megválogatott alkalmi kapcsolatokkal próbál csillapítani. Egyéjszakás kalandjaival egész jól el is van, jelenleg nem kíván senki mellett elköteleződni...bár a tökéletes magányt ő sem tudná ép ésszel elviselni, így a társaságot időnként szokta keresni. Kenchrán gyakori fizetős vendég a bordélyházakban.
Nehéz vele közeli kapcsolatot kialakítani, mivel azzal aki nem érdekli, nemes egyszerűséggel csak közömbös és érzéketlen. Ebből adódóan jól megválogatja haverjait is, csak azokkal áll össze akikkel ő szeretne, másokat idővel szinte biztosan leráz magáról. Barátaival inkább érdekbeli, vagy szövetséges kapcsolatot ápol. Ez így indult a Rusty Bunchon is. Aki viszont elnyeri a figyelmét, annak egészen egyszerű dolga van, hogy beférkőzzön a gondolataiba. Akit megszeret, azt tényleg megbecsüli, de erre még kevés példát lehetne felhozni...

2020.04.12. 05:17 Idézet
Alapadatok
Ember
Madrona-sziget
CMLXXIX • A • 21 éves
Közös
Egy igazi kis vidám, kedves fiú.
A szeretteit mindennél nagyobbra tartja, maga elé helyezi őket.Nyitott személyiség, szeret barátkozni, bár néha ez furcsán veszi ki magát. Próbál felnőtt lenni, aszerint viselkedni, megállni a saját lábán. Félig gyerek, félig meg nem is annyira gyerek. Na jó, de!
Ha a hétköznapokat vesszük alapul szembetűnő lehet egyfajta visszafogottság és a nemesi családjára oly jellemző lekezelő viselkedés: az „Én más vagyok, mint te”. Összességében a mindennapok sűrűjében nem hordja fent az orrát, de előfordul bizonyos élethelyzetekben, hogy kikívánkozik belőle az arisztokrata. Apropó nemesi finomkodás, az ember nem is gondolná róla a külseje alapján, hogy létezik benne ilyen is, de meglepően kulturált személyiség. Ez főként a tudásában, beszédstílusában és a kecses mozdulataiban jelenik meg igazán.
Személyiségét tekintve egy talpra esett fiúról van szó, aki megy a saját feje után. Kitartó és makacs, mint egy öszvér, mert ha valamit a fejébe vesz, akkor annak meg kell valósulnia, nem mond le róla. Nem titok, hogy rosszul viseli a parancsolgatást, de a feladatait hangulatfüggősége révén, de általában komolyan veszi. Nyilván megvannak a maga idióta rossz szokásai, amiktől nehezen, vagy sehogy se tud megválni. Ilyen például az is, hogy ami érdekli, azt nagyon könnyedén meg tudja tanulni, ezzel ellentétben ami kint ragadt az érdeklődési köréből, az ott is marad és nehezen veszi be a kobakja. Hiába élet-halál kérdés.
A másik, hogy ki akar a szürke hétköznapokból zökkeni, és olykor ez keveri őt bajba – mint esetünkben most is, mert ekkor az addigi megfontoltság elmarad tőle. Van, hogy ilyenkor olyat tesz, amit később még megbánhat. Egyelőre a Rusty Bunchhal kapcsolatos érzései pozitívak. Szereti a régies dolgokat, az antik, hagyományokhoz köthető tárgyakat, meséket, legendákat, az ilyen tartalmú könyveket. Innen ered a hajóhoz fűződő szeretete is. Korábban sokat hajózott, családi kereskedőhajójuknak köszönhetően. Szeret a konyhában tartózkodni, főzni, ez azután ragadt rá, ahogy a nagymamájához költözött, ez az egyik közös időtöltésük volt korábban.
Imádja az állatokat és ilyenkor minden komolyságát olyan könnyedén félre tudja dobni, hogy mindenki csak pislog. Otthon van neki egy kecskéje is, amit gyakran beenged a szobájában, mert kézhez szokott, jámbor jószág az övé.

2020.04.12. 05:03 Idézet
Alapadatok
Ember
Madrona-sziget
CMLXXXV • K • 15 éves
Közös
Csendes és visszahúzódó egyén, az a tömegben jó alaposan elvegyülő forma. Nagy kíváncsiság rejtőzik benne, amit többnyire elnyom a nyilvánosság előtt, így nagyon ritkán tör ki belőle, főleg az is már ismerősök körében, de akkor csak úgy záporozik a kérdésekkel. Sok dolog érdekli, és többnyire utána is néz mindennek, ha másképp nem, mások segítségével. Ugyan maga szeret faggatózni, fordítva ezt nagyon rosszul viseli. A múltjáról kifejezetten nem szeret beszélni, mivel az édesapja rendszeresen bántalmazta mind fizikálisan, mind mentálisan a négy testvérével egyetemben.
Szociálisan eléggé analfabéta, minden igyekezete ellenére többnyire rosszul vagy sehogy sem reagálja le a helyzeteket. Ettől olykor érzéketlennek tűnhet, pedig csak nem tudja kezelni a különböző eseményeket. Valójában azonban jóindulatú és meglehetősen érzékeny a lelke, habár ezt próbálja takargatni és védelmezni is. Az ebből adódó kellemetlenségek miatt, amikor lehet, inkább kerüli a társas cselekvéseket.
Kíváncsisága ellenére több területen tudatlan, mi több, egyenesen ostoba, hiszen még néhány nagyon alapvető dologgal sincs tisztában. Ugyanakkor a saját maga által felfedezett tudás megragad a fejében örökre, akkor is, ha annak semmi gyakorlati haszna nincs. Ha valaki nagyon hihetően ad elő valamit, hajlamos elhinni ott és akkor, legfeljebb később néz utána jobban. Emiatt könnyen megtéveszthető, de ha rájön az igazságra, illetve arra, hogy átverték: végérvényesen elveszíti a bizalmát az adott illetőben és utána semmit sem fog elhinni neki, legyen az egy újabb hazugság, vagy igaz beszéd.
Többnyire jól átgondolja a dolgait, talán túlságosan is. Épp ezért nehéz kihozni a sodrából, szinte sosem viselkedik agresszívan, legfeljebb végső védekezésként. Ám akkor rettegjen mindenki a közelében, hiszen a félelemből, stresszből adódó vadsága felettébb ártalmas másokra. Akár az is előfordulhat, hogy ilyen állapotban súlyos és lassan gyógyuló sérüléseket okoz nem csak az ,,áldozatának", de önmagának is.

[8-1]

 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Ismeretek
Friss bejegyzések
 
Jegyzetek

 
Legénység
Indulás: 2019-11-24