Rusty Bunch
Ismeretek

— Kincsvadászat zsákmányai —

Albonart Grimoire

Tulajdonos: Amaris

Jutalom: Egy juroe nyelven írt varázskönyv. Az eredeti szöveget még az ősi tíz mágusmester egyike, bizonyos Alboni Eirenart írta. A címe: Albonart Grimoire. Ennek egy varill nyelvű változatát fordította le juroe nyelvre a mágiakutató és tudós, Lavared du Nord, Ildnryn Est-Thosent házastársa. Nyelvjárása: régies, nehéz. A könyvben (természetesen) mérhetetlenül ősi, és kimondhatatlan mennyiségű tudást halmoztak fel mind az ősök, mind Ildnryn. A kutatási anyagaik mind benne vannak e könyvben. Körülbelül ezer éves, szörnyű állapotban van kemény borítása ellenére. Lapszáma körülbelül 1000 oldalra datálható. Ebből a könyvből lehet tanulni matekot, fizikát, kémiát és biológiát is, mindezt fokozottan emelt szinten.

Hol találta a karakter?: Ildnryn templomromok, belső termében egy megbillenő, meglazult kőlap alatt hevert egy titkos tokban. Csak ez az egyetlen egy dolog fért el ott. Szörnyen poros állapotban találtak rá.

Státusz: Megosztható jutalom.

(Lerani templomromok)

Emlék elíxir

Tulajdonos: Remmas

Jutalom: Egy emlék elíxir. A mutatóujj nagyságú, metszett üvegcsébe zárt kristálytiszta fehér folyadék átettsző és csillogó, melyben apró gyöngyök, melyek az emlékeket őrzik, úszkálnak. Az összes színtelen, szagtalan folyadékot meg kell inni, ami a tartályban van, hogy hatásos legyen. Az emlékeket egykoron a híres mágiahasználó Doktor Ildnryn Est-Thosent őrizte, hiszen ezek a saját emlékei akkorról, mikor először forgatott mágiával kapcsolatos könyveket. Ezen üvegcse oktató jelleggel készült még a tanítványai számára. Egyszer használatos, és örökérvényű.

Matek: 15
Fizika: 15
Kémia: 15
Biológia: 15
----------------------
Mágia: 15

Hol találta a karakter?: Ildnryn templomromok, belső termében akadt egy faragott doboz a liánok szorításában. A dobozban több, pontosan 7 üvegcse is akadt, de csak ennek tartalma volt épp, a többi összetört, vagy egyszerűen csak üres volt. A dugóra egy cetli van kötve: 'Igyál meg, te barom!' - juroe nyelven.

Státusz: Nem megosztható jutalom.

(Lerani templomromok)

Elvarázsolt vízeskulacs

Tulajdonos: Ruana

Jutalom: Elvarázsolt vízeskulacs. 1000 évvel ezelőtt Caious, az első víz ura hozta létre a kulacsot még itt a birodalomban, mielőtt útnak indult volna Dreqi Ohrax sivatagainak felkutatására. Egy kiszinezett történet szerint Caioust megmentették a sivatagban a niraniak, ezért hálából nekik adta ezt, mint lekötelezettségének zálogát, így indult vándorútnak a kulacs, mely kiapadhatatlan forrásként szolgál minden édesvíz kedvelő élőlény számára. Az elvarázsolt vízeskulacsnak vannak szabályai, mely a kulacsra van írva varill és juroe nyelven is. A kerek és dísztelen kulacs csontból és csikóbőrből készült, a szabályok ezüst betűkkel vannak beleágyazva, a hengerűrtartalma fél liter. Ez az űrtartalom a vérnek van fent tartva, hiszen a víz az idézés után azonnal kizubog a kulacs száján. A tér és víz mágiának hála a legközelebbi édesvízet használja fel a mágia forrásként.

Szabályok:

 • Ha sósvíz kerül a kulacsba örökre odavész a képessége.
 • Édesvíz előállításához vért kell csepegtetni a kiszáradt kulacsba. 1 csepp vér / 1 liter édesvíz. 
 • A becsepegtetés után várni kell, míg megszárad a vér, utána magától kizubog belőle a víz.

Hol találta a karakter?:  A kulacs nem a főteremben található, hanem vissza kell menni a folyosón és jobbra az első terem: egy sötét kőudvarban van egy padra letéve. 

Státusz: Megosztható jutalom.

(Lerani templomromok)

— Toborzási feljegyzések —

Madrona-sziget

1. nap

 • Csatalkozott: Heirel - hajósinas
 • Csatalkozott: Vierre - matróz 
 • Csatalkozott: Yasten - matróz 
 • Csatalkozott: Jaonos - matróz 
 • Csatalkozott: Remmas - tüzértiszt 
 • Csatalkozott: Kumahr - elsőtiszt 

(Weisar, Felszabdalt szem)

2. nap

 • Csatalkozott: Rushi - hajósinas 
 • Csatalkozott: Sethes - őrszolgálatos 
 • Csatalkozott: Gerant - matróz
 • Csatalkozott: Thedaras - őrszolgálatos
 • Csatalkozott: Ruana - hajósinas 
 • Csatalkozott: Julie - matróz 

(Weisar, Felszabdalt szem)

Aphaeleon-sziget

1. nap

 • Csatalkozott: Ilyana - matróz
 • Csatalkozott: Yinbalar - matróz
 • Csatalkozott: Rhogan - fegyverkovács
 • Csatalkozott: Amaris - hajóorvos
 • + 1 csónak a fedélzetre került.

(Shamuilan, küzdőtér)

Waesneirous-sziget

1. nap

 • Csatalkozott: Hercegnő, a fedélzeti macska
 • Sethes elhagyta a legénységet, hogy segítsen a törzs népének.
  Megjegyzés: Sethestől Julie veszi át az őrszolgálatos feladatait.

(Lerani templomromok)

— Történelem —

Előzmények és cselekmény

A letűnt Vararill Birodalom volt a legdominánsabb hódító Maen hatalmas világának történelme folyamán. Leigázókként, az uralkodói család sikeresnek volt elkönyvelve, azonban azon a négy szigeten (Salismont, Waesneirous, Aphaleon, Wreadal), mely felett ők határoztak, mély szegénység, rabszolgasors és éhínség pusztította a népességet, míg a tengerekben élő élőlények háborogtak az igazságtalan kizsákmányolástól (halak, nyersanyagok, stb nagy mennyiségben). A hatalmasságok azonban mit sem törődve birodalom problémáival, szomjazták a mérhetetlen kincseket, a hatalmat és a tudást. 

A zsarnokok hódításaik révén szemet vetettek az egységes Yutor-szigetére is, ámdebár bármennyire is követelték maguknak a tudás szigetét: lehetetlen volt bevenni a környezeti tényezők és a városok köré épült falak miatt. Ennek az ellenállásnak köszönhetően kötött egyezséget a nyugati és a keleti birodalom, mely folyamán segítséget kértek Dreqi Ohraxból, hogy megtanulhassák a mágia felhasználását. A varillok cserébe az okításért nyersanyagokat, élelmet és egyéb szolgáltatásokat nyújtottak a nyugatiak számára.

Az alku megkötése után sokan – főképp a nemesség – hittek abban, hogy ez egy gyors lefolyású csata lesz, hiszen a mágia akkoriban egy kiaknázatlan erőforrás volt az apró szigeteken. Se akadémia, se más egyéb intézmény nem foglalkozott még az oktatásával, csak a yutori kutatók tanulmányozták, mivel felhasználni még nem tudták, a lencséik fölött. A téveszméket azonban gyorsan helyretette a tény, hogy az ohraxi mesterek, bár kiválóságukról ismertek, nem kapkodták el a taníttatást. A kiválasztott tíz embert, kik katonai tábornokok voltak mind, gondosan és alaposan kiképezték a mágia minden fortélyára, de ehhez idő kellett, hiszen ők voltak a Vararill birodalom új ütőkártyái. Nem vallhattak kudarcot ominózus terveik közepette.

A tervezettnél költségesebbre és hosszabbra sikeredett a kirobbant háború, főleg azért mert a hatalmi pozícióban ülő király, I. Martox Narvor türelmetlenségében képtelen volt kivárni a tanítványok kiképzésének befejeztét és túl korán indította el a katonai csapatokat. Emiatt a yutori városokat 1 évig ostromolták a varill katonák, mindhiába. Az északi földrészen hasznosított tudomány általi eszközök sokkal fejlettebbek voltak a varillokénál. A fegyvereik pontosabbak és halálosabbak voltak, és bár létszámfölénnyel nem rendelkeztek a természetes közeg és a városfalak megvédték egy ideig őket. Egészen sokáig kitartottak azok a kőfalak, azonban a mágiának még azok sem lettek volna képesek ellenállni.

Az akkor még Ar Morwer Crostdarként (jelentése: a végzet tábornokai), későbbiekben az Ulcionis Diuineként (jelentése: a bosszú istenei) ismert elemi mágiahasználók hatásos, meglepetésszerű belépőt terveltek ki a maguk számára. Mindvégig ez volt a terv, csak nem a varilloknak, hanem a yutoriaknak, ugyanis az éjszaka közepén, álcázva lopakodtak be a saját katonai táboraikba és kábították el a varillokat. Ez idő alatt a yutori népeket egységesen elterelték és szétválasztották a szigeteket, ezzel időt nyervén a béke tárgyalásokra. A tervezés és a konzultációk napokig tartottak, ami idő alatt védelmi pajzsot vont a tíz elemi mágus a szétszabdalt sziget köré. A tárgyalásban megszületett egy ingatag lábakon álló megállapodás, amiből később kifejlődött a Szövetség. 

A Szövetség csak egy kezdetleges, ideiglenes megoldás volt a fejetlenségre, amiből konzultációk sorozatának köszönhetően végül megalakultak az új birodalmak: a Yutori és a Tengeri. A mágusok a segítségnyújtásuk után létrehozták Yutor szívében a mágus képző akadémiát, kitanították első tanítványaikat és továbbadták a stafétabotot és az okiratokat. Ez lett a világtörténelem szemében a megvilágosodás, a Nuntio korszaka.

Kronológia

I. év V. hó 03. hete: A Tízek számára előkészített Ar Ronden Var hadihajó kifut Wreadal-szigetének kikötőjéből.

I. év A. hó 05. hete: Az Ar Ronden Var eltűnik a térképről, de az Ulcionis Diuine megérkezik Yutorba. A háború új fegyverével, a mágia segítségével széttépik Yutort, a tudás szigetét. Három részre szakítják az egységes egészet: Yutor, Yesrie és Orihorn. Rá pár nappal Yutor és az Ulcionis Diuine megköti az azóta is fennálló békeszerződést.

II. év V. hó 01. hete: Megalakul a Szövetség, ami elég ingatag demokráciára alapul. Elindulnak a további béketárgyalások a szigetekkel, hogy a kereskedelmi, gazdasági és fejlesztési hálózatok újjáépülhessenek. Tagszigetek: Hatharal, Yutor, Yesrie, Orihorn, Salismont, Madrona, Aphaeleon, Waesneirous. Kenchra-szigete függetlensége továbbra is fennmarad. Tagtengerek: Ashis, Bornas, Keltura, Shelesh.

II. év A. hó 12. hete: Perpatvar alakul ki a Szövetségen belül, mely hetekig elhúzodik. Végül az Ulcionis Diuine javaslatára a yutori uralkodócsaládot, a Jaehaegon Juroe Celgaris dinasztia örökösét, I. Martoff J. J. C. nevezik ki döntőbírának, és az új birodalom fejének. Megalakul a Yutori Birodalom. A tengerek elkülönülnek a szárazföldektől és megalakul a Tengeri Birodalom. Wreadal-szigete gyarmatként csatlakozik a szárazföldi birodalomhoz. Yutor engedélyezi a gyarmat államformájának megtartását, de feltétele a törvénykönyv betartatása és a kereskedelem fenntartása.

II. év K. hó 08. hete: A Rusty Bunch felkerül a Szövetség tiltólistájára, mint fennmaradt vararill katonák ellenállásának hadihajója. A kalózok tudomást szerezve erről hamar eloszlatják ezt az álhírt és hírmondóval üzenik meg a kilétüket.

II. év K. hó 13. hete: A Tízek bejelentik tanácsosi titulusuk lemondását és visszavonulásukat, majd megalapítják és felépítik az erejük segítségével a Ta'sust, melynek első mestereiként és a varázslat kutatóiként tevékenykednek tovább, egészen haláluk órájáig.

V. év K. hó 03. hete: Kenchra-szigete feladja függetlenségét az összeomló kereskedelmi helyzete miatt. Csatlakozik a Yutori Birodalomhoz.

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Ismeretek
Friss bejegyzések
 
Jegyzetek

 
Legénység
Indulás: 2019-11-24