Rusty Bunch
Ismeretek

— Kincsvadászat zsákmányai —

Albonart Grimoire

Tulajdonos: Amaris

Jutalom: Egy juroe nyelven írt varázskönyv. Az eredeti szöveget még az ősi tíz mágusmester egyike, bizonyos Alboni Eirenart írta. A címe: Albonart Grimoire. Ennek egy varill nyelvű változatát fordította le juroe nyelvre a mágiakutató és tudós, Lavared du Nord, Ildnryn Est-Thosent házastársa. Nyelvjárása: régies, nehéz. A könyvben (természetesen) mérhetetlenül ősi, és kimondhatatlan mennyiségű tudást halmoztak fel mind az ősök, mind Ildnryn. A kutatási anyagaik mind benne vannak e könyvben. Körülbelül ezer éves, szörnyű állapotban van kemény borítása ellenére. Lapszáma körülbelül 1000 oldalra datálható. Ebből a könyvből lehet tanulni matekot, fizikát, kémiát és biológiát is, mindezt fokozottan emelt szinten.

Hol találta a karakter?: Ildnryn templomromok, belső termében egy megbillenő, meglazult kőlap alatt hevert egy titkos tokban. Csak ez az egyetlen egy dolog fért el ott. Szörnyen poros állapotban találtak rá.

Státusz: Megosztható jutalom.

(Lerani templomromok)

Emlék elíxir

Tulajdonos: Remmas

Jutalom: Egy emlék elíxir. A mutatóujj nagyságú, metszett üvegcsébe zárt kristálytiszta fehér folyadék átettsző és csillogó, melyben apró gyöngyök, melyek az emlékeket őrzik, úszkálnak. Az összes színtelen, szagtalan folyadékot meg kell inni, ami a tartályban van, hogy hatásos legyen. Az emlékeket egykoron a híres mágiahasználó Doktor Ildnryn Est-Thosent őrizte, hiszen ezek a saját emlékei akkorról, mikor először forgatott mágiával kapcsolatos könyveket. Ezen üvegcse oktató jelleggel készült még a tanítványai számára. Egyszer használatos, és örökérvényű.

Matek: 15
Fizika: 15
Kémia: 15
Biológia: 15
----------------------
Mágia: 15

Hol találta a karakter?: Ildnryn templomromok, belső termében akadt egy faragott doboz a liánok szorításában. A dobozban több, pontosan 7 üvegcse is akadt, de csak ennek tartalma volt épp, a többi összetört, vagy egyszerűen csak üres volt. A dugóra egy cetli van kötve: 'Igyál meg, te barom!' - juroe nyelven.

Státusz: Nem megosztható jutalom.

(Lerani templomromok)

Elvarázsolt vízeskulacs

Tulajdonos: Ruana

Jutalom: Elvarázsolt vízeskulacs. 1000 évvel ezelőtt Caious, az első víz ura hozta létre a kulacsot még itt a birodalomban, mielőtt útnak indult volna Dreqi Ohrax sivatagainak felkutatására. Egy kiszinezett történet szerint Caioust megmentették a sivatagban a niraniak, ezért hálából nekik adta ezt, mint lekötelezettségének zálogát, így indult vándorútnak a kulacs, mely kiapadhatatlan forrásként szolgál minden édesvíz kedvelő élőlény számára. Az elvarázsolt vízeskulacsnak vannak szabályai, mely a kulacsra van írva varill és juroe nyelven is. A kerek és dísztelen kulacs csontból és csikóbőrből készült, a szabályok ezüst betűkkel vannak beleágyazva, a hengerűrtartalma fél liter. Ez az űrtartalom a vérnek van fent tartva, hiszen a víz az idézés után azonnal kizubog a kulacs száján. A tér és víz mágiának hála a legközelebbi édesvízet használja fel a mágia forrásként.

Szabályok:

  • Ha sósvíz kerül a kulacsba örökre odavész a képessége.
  • Édesvíz előállításához vért kell csepegtetni a kiszáradt kulacsba. 1 csepp vér / 1 liter édesvíz. 
  • A becsepegtetés után várni kell, míg megszárad a vér, utána magától kizubog belőle a víz.

Hol találta a karakter?:  A kulacs nem a főteremben található, hanem vissza kell menni a folyosón és jobbra az első terem: egy sötét kőudvarban van egy padra letéve. 

Státusz: Megosztható jutalom.

(Lerani templomromok)

 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Ismeretek
Friss bejegyzések
 
Jegyzetek

 
Legénység
Indulás: 2019-11-24