Yutori Birodalom
Yutori Birodalom : Művészetek

Művészetek


Egyetlen színház épült az egész birodalomban, ami a császári palotában foglal helyet, azonban az csak a kíváló tehetségeknek adatik meg, hogy ott felléphessenek. Általában minden zenésznek, táncosnak és színésznek ez a vágyálma, végcélja, karrierjének csúcsa.

Színművészet

A színészek túlnyomórészt férfiak, de akadnak köztük nők is. Jellemzően hosszú, díszes, színes ruhát viselnek a szereplők jelmez gyanánt. A drága díszletek és színpadi elemek valósághűbb ábrázolást nyújtanak, az üzenet érthetőbb lesz ezáltal, ezért amelyik színitársulat megengedheti magának az készít, vagy készített az előadásnak megfelelő kelléket. Sokkal jobban át tudja adni a színházi élményt és ezáltal a bevétel is növekszik, mert nem fix összeget kell befizetni, hanem függ a közönség elégedettségétől, amely érzésre adja a kosztravalót.

Nem sok rendszeresen fellépő hivatásos színészi társulat létezik. A félamatőr komédiások különböző társadalmi rétegekből kerülnek ki: akad közöttük kicsapott diák, kereskedő, nemes, zarándok szerzetes, inas, mesterlegény, miegyéb. Dramatizált legendákat, gárdajátékokat, bohózatokat, komédiákat adnak elő csontházakban, vásárcsarnokokban, köztereken, üres csűrökben, vagy akár mezőkön is, ha akad pár néző. A megalakult társulatok számára az előadások helyszíne változó: a szegényebbeknek a települések utcáin mozgókocsiszínpadokon kell előadniuk mások által írt ismertebb műveket, míg a tehetősebbeket és tehetségesebbeket a nemesség, vagy a császári udvartartás tagjai alkalmazzák, ami az első lépcsőfok a császári palotába való bejutáshoz. 

Zeneművészet

A zenészek gyakran maguk készítik hangszereiket: sípot, furulyát, fából kivájt sonkahegedűt. A pásztorok így juthatnak hangszerhez olcsón. A szalmafedelű kunyhókban sem volt összejövetel zene nélkül, csakúgy, mint a főúri kastélyokban. Nagy becsben tartják azt, ki másoknál jobban tud zenélni. A hosszú estéken együtt szórakoznak rokonok, szomszédok, barátok.

Az egyszerű dalnokok új műveket nem alkotnak, tehetségesebbek dalait adják elő, kissé átdolgozva a maguk módján. Bálokon ők szolgáltatják a tánczenét, halottvirrasztáskor a szónátákat ők éneklik meg. A lakomák, vásárok résztvevőit szórejtvényekkel, rímes feladványokkal, találós kérdésekkel és gárdista történetekkel szórakoztatják.

Táncművészet

A táncosok is népszerűek: minden alkalmat megragadnak, hogy táncolhassanak. A spontán vásárok biztosítják erre a legjobb alkalmat. A szórakozást akrobaták, kötéltáncosok, vándormuzsikusok, állatszelídítők és dalnokok színesítik. A csúcson állnak a trubadúrok, akik a maguk szerezte dalaikat adják elő: verseket, hősi éneket, meséket. A trubadúrok a legkülönbözőbb társadalmi osztályokból származnak: gazdagok, szegények, polgárok, idegenek, férfiak és nők. A legműveltebbek közé tartoznak valamennyien. Dalaikkal kifejezik érzéseiket, vágyaikat, ostorozták saját és mások hibáit. Nagy vásárok és ünnepségek nem is létezhetnek nélkülük egy dryadal városban. Étkezéseknél szükség van zenére, dalnokokra: két fogás között ők szórakoztatják a társaságot. Ez azt is jelenti, hogy a dryadal családokban gyakran előfordulnak a zenészek. Hangszereik: hegedű, hárfa, fuvola, tilinkó, duda, mandola, régi fajta cimbalom, koboz, síp.

Festőművészet

A freskó a legdrágább és egyben a legritkább megnyilvánulása a művészetnek. Az emberi érzelmek, szellemi kapcsolatok mértékadó kifejezése, bensőséges ábrázolása, az ornamentális díszítés hangsúlyos szerepe jellemzi e festményeket. A felfestményeket már jól ismert, nevezetes alkotók készítik, akik nem riadnak vissza egy teljes boltozat megszépítésétől, vagy egy történet képi ábrázolásától. A császári palota és néhány igen előkelőség háza tele van freskókkal, melyek ára 1000Đ fölé is rúghatnak, sőt! Mérettől függően kerülhet még sokkal többe is.

A portré rajzokon, festményeken kellemet sugárzó alakokat ábrázolnak. Rendszerint egy személy mellképe kerül a vászonra, sötét háttéralappal. Rengeteg színnel és azok ötvözésével dolgoznak, hogy a cél: a realisztikus kép visszaadása megvalósulhasson.  Ez alól egyedüli kivétel a szénrajz, mely árnyalásakor nem használnak színeket, amitől komolyá válik a mű. A méretarányosság fontos a művészek számára, azonban nem elvárt az életnagyságbeli alkotás elkészítése. A festő-, vagy rajzművészek általában hetekig, vagy akár hónapokig is dolgoznak egy képen, ezért nagyon drágák. Körülbelül egy portré ára: 500 Đ. 

A fatáblára festett, arany- vagy fémlemez háttérrel, olykor drágakövekkel díszített szentképek, kegyképek a császárnőről és a tíz isteni jelképről készül általában. Megszokott ezeken az alkotásokon az erőteljes kontúrozás és tiszta színárnyalatok. A háttér rendszerint arany, mely a dicsőséget hivatott ábrázolni. Mivel a fatáblák kézbevehető, hordozható mérettel rendelkeznek, ezért ezekből sokkal több készül és egyáltalán nem drágák. Szinte minden piacon akad egy árus, aki kereskedik az üres és a művészien kipingált darabokkal is.

 
Palló
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Iránytű

Rusty Bunch

Jelenlegi úticél: Yutori Birodalom, Kenchra-sziget

Megadott útirány: Északkelet, majd 2 hét elteltével kelet

Érkezés várható időpontja:

  • Játékban: M. év A. hó 1. hete 
  • Valóságban: 2021.01.20. 

Időjárás: A kezdődő nyári időszakban a szubtrópusi anticiklonok a nap látszólagos mozgásának megfelelően a pórusok irányába mozdulnak el, ennek hatására ebben a térségben a leszálló, felhőoszlató légmozgások a meghatározók. A térséget a passzátszelek leszálló ága uralja. Mindennek hatására a nyár nagy részében kevés a felhő, sok a napsütés, és kevés a csapadék is, egyes mediterrán éghajlatok alatt a nyár egyes hónapjai akár teljesen csapadékmentesek is lehetnek, ez azonban a vetési hónapra nem teljesen passzol. Nagyjából két hetente egyszer-kétszer lehet számítani kisebb záporokra, ami igazolja a 10%-os páratartalmat. A minimum hőmérséklet 25 C fok, de jellemzően ennél lényegesen magasabb a havi átlag. 

Világtérkép

 
Mancsaft
Indulás: 2019-11-24
 

2019-2020 © Rusty Bunch G-Portal


A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.